söndag 27 december 2009

We accept GPS (Google Points)

Imorgon kommer inte valutan bestå av sedlar.
De är på väg att försvinna överallt, det märker vi. Den stora skillnaden kommer vara att framtidens valuta inte kommer att bestämmas av en stat eller en världsbank utan snarare ett företag som google eller apple. Vad valutan kommer att bestå i är svårt att säga men troligen bara någonslags siffra som betyder något. En blick in i en möjlig framtid skulle då kunna se ut som följande:
Du är född i Sverige och har gått i skolan i Stockholm, Madrid, Bangladesh och Shanghai. såklart skedde mestadelen av undervisningen på dator. Du börjar stå på dina egna ben och är ute i världen och söker en uppdragsgivare.

Uppdragsgivaren ber om hjälp med ett problem som endast du kan hjälpa till med. Men eftersom uppdragsgivaren sitter på en högst osäker ort med osäkra banken känns det mer naturligt att ni båda sköter betalningen via ert gemensamma nätverk Google, som ni båda använder dagligen. Här har ni all back up på det mesta ni gjort digitalt. Du går med på att utföra 100 timmars jobb mot 900 gps (google points)

Med Googlepoäng kan man lätt köpa tjänster inom nätverket och beställa varor och dylikt. Värdet uppskattas av den enskilda användaren som själv väljer vad något är värt. Därför kan 1000 gps vara nog med pengar för flera månader eller till andra stund inte räcka till att köpa en kopp kaffe. Allt handlar om att den rätta köparen ska hitta den rätta säljaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar